Παίζοντας επιτραπέζια στην Αθήνα…

Εδω και καιρό είχα κάνει τη σκέψη να ξεκινήσω ένα ελληνικό blog σχετικό με τα επιτραπέζια παιχνίδια. Ο βασικότερος λόγος ήταν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας. Υπάρχουν δικτυακές κοινότητες που ασχολούνται με αυτά (όπως για παράδειγμα το Greek Guild στο boardgamegeek.com ή ο Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ. ) αλλά δεν υπάρχει κάποιος χώρος που να έχει συγκεντρωμένα νέα από το χώρο, ανακοινώσεις, events, εξελίξεις κλπ. Στο Greek Guild για παράδειγμα που είμαι μέλος αναφέρονται όλα αυτά  αλλά συνήθως σκόρπια και σε διάφορα threads. Όσοι είμαστε μέλη δεν έχουμε πρόβλημα να τα παρακολουθήσουμε αλλά κάποιος που έρχεται για πρώτη φορά είναι πολύ εύκολο να χαθεί στον ωκεανό των μηνυμάτων, να πελαγώσει και να μην ασχοληθεί περαιτέρω. Ενα blog επίσης προσφέρει σε κάποιον τη δυνατότητα να το παρακολουθεί και μέσα από το email του χάρη στα RSS Feeds, χωρίς να χρειάζεται να το επισκέπτεται συνεχώς και χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να χάσει κάποιο thread ή κάποιο νέο μήνυμα.

Ένας άλλος λόγος που ήθελα να κάνω αυτό το blog ήταν για να προσπαθήσω έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο να βοηθήσω να διαδοθεί λίγο το χόμπυ αυτό στη χώρα μας. Δυστυχώς τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας όρος αρκετά παρεξηγημένος στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι όταν ακούν τον όρο, φέρνουν στο νου τους κάποια πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια όπως για παράδειγμα τη Monopoly, το Uno και το Risk θεωρώντας ότι α) όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι σαν κι αυτά και β) ότι είναι μόνο για μικρά παιδιά. Ως παιχνίδια για ενήλικες τα μόνα που είναι γνωστά στη χώρα μας είναι κάποια party games όπως το Taboo και το Pictionary.

Μέσα από αυτό το blog λοιπόν θα γίνει μια προσπάθεια να γίνουν τα επιτραπέζια παιχνίδια γενικότερα πιο γνωστά στο ευρύ κοινό και να αποκτήσουν σιγά σιγά περισσότερους οπαδούς ή μάλλον καλύτερα, φίλους.

Καλωσήρθατε λοιπόν και ελπίζω να σας αρέσει το blog μου.

Αναρτήθηκε στις Νέα. 2 Σχόλια »

2 Σχόλια to “Παίζοντας επιτραπέζια στην Αθήνα…”

  1. anemwna Says:

    Καλημέρα και καλή αρχή!
    Καλή επιτυχία στο νέο αυτό εγχείρημα σου sneaker! Δεν ξέρω αν θα σου φανεί παράδοξο (καθότι δεν είμαι gamer), αλλά ήδη βρήκα κάτι που μου δείχνει πολύ ενδιαφέρον! (δε λεω τι!)
    Εύχομαι μέσω αυτού του blog να γίνουν όντως γνωστά, όπως λες κι εσύ, τα επιτραπέζια στον κόσμο και να ξεπεράσουμε κατι άλλα παιχνίδια, που η μόνη τους καλή εκδοση ήταν αυτή με τα σοκολατάκια! 😉
    Ps. ελπίζω να μην τρως ΟΛΑ τα υπόλοιπα δέκατα δευτερολέπτου του ελεύθερου χρόνου σου εδω!

  2. Amorphis Says:

    Καλή αρχή Sneaker! Ελπίζω να πετύχει τους σκοπούς του blog! Σίγουρα χρειαζόταν κάτι για τους όχι και τόσο μυημένους με το hobby των επιτραπέζιων κι εννοώ κι εγώ παιχνίδια σχεδιαστών όπως λέγονται, κι όχι τα γνωστά στο ευρύ κοινό. Το καλό είναι ότι το blog είναι στημένο έτσι ώστε να έχει ενδιαφέρον και για τους gamers. Καλή συνέχεια!


Σχολιάστε