Πρώτες Εντυπώσεις: Rush n’ Crush

Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω για πρώτη φορά το Rush n’ Crush της Alderac Entertainment Group (AEG). Είναι ένα νέο Racing Game που εξελίσσεται σε ένα μελλοντικό κόσμο όπου οι άνθρωποι στον πλανήτη Ava στρέφονται σε αυτό το sport για διασκέδαση. Αγώνες δρόμου όπου όλα επιτρέπονται και το μόνο που μετράει είναι να κερδίσεις. Οι περισσότεροι οδηγοί είναι εγκληματίες ή μισθοφόροι που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να ξεφορτωθούν τους αντιπάλους τους βγάζοντας τους εκτός συναγωνισμού.

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ενός οδηγού σε αυτούς τους αγώνες και ο σκοπός του είναι, ποιος άλλος, να βγουν πρώτοι. Όπως είπαμε όλα επιτρέπονται πράγμα που σημαίνει ότι τα σπρωξίματα και τα τρακαρίσματα όχι μόνο επιτρέπονται, παροτρύνονται όλα. Όχι όμως μόνο αυτά. Οι παίκτες έχουν ενσωματωμένα στα αμάξια τους ακόμα και όπλα που τους βοηθάνε στο να ξεφορτώνονται τους άλλους όπως macine gun, flamer, πριόνια κλπ.

Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού είναι το μεγάλο του ατού μια και είναι αρκετά πρωτότυποι και ενδιαφέροντες. Το πως δηλαδή επιταγχύνουν τα αμάξια, πως αλλάζουν ταχύτητες και πως η ταχύτητα τους επηρεάζει τις μανούβρες που μπορούν να κάνουν έχει γίνει με πολύ έξυπνο τρόπο. Έχουν τύχη μέσα (ζάρια) αλλά αυτή δεν καθορίζει τόσο το πόσο θα κινηθείς, όσο το τι μανούβρες θα μπορείς να κάνεις. Επιπλέον, με τη χρήση διαφόρων πόντων φρένων ή μανούβρων μπορείς να κάνεις κάποιες κινήσεις και πέρα από αυτές που σου επιτρέπουν οι ζαριές σου.

Η αίσθηση που μου άφησε το παιχνίδι ήταν γενικά καλή, χωρίς όμως να με ενθουσιάσει. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε το λάθος να παίξουμε σε πολύ μεγάλη πίστα και με ένα γύρο μόνο. Το αποτέλεσμα ήταν να διασκορπιστούν τα αμαξια και οι συγκρούσεις (για τις οποίες φημίζεται το παιχνίδι) να είναι τελικά πολύ λίγες. Επιπλέον, ένας παίκτης πήρε από νωρίς προβάδισμα και παρά τις προσπάθειες κάποιων αλλων παικτών, δεν κατάφερε κανείς να τον φτάσει. Αυτό λίγο μας έβαλε σε σκέψεις αν και μπορεί απλά να έτυχε στη συγκεκριμένη παρτίδα.

Θα ήθελα να το ξαναδοκιμάσω το παιχνίδι σε μικρότερη όμως πίστα και χωρίς ίσως τόσα εμπόδια. Έχοντας πλέον και την εμπειρία του πρώτου παιχνιδιού θα είναι εύκολο να μπούμε από τον πρώτο γύρο στο κλίμα και να παίξουμε το παιχνίδι όπως πρέπει.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Απόψεις, Reviews. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: