Ένα πακέτο Fictionaire μαλακό παρακαλώ!

Η Days of Wonder αποφάσισε αυτή τη φορά να κάνει κάτι αρκετά πρωτότυπο με σκοπό φυσικά να γίνει ντόρος (και κατά συνέπεια να κάνει μεγαλύτερες πωλήσεις). Εβγαλε ένα νέο παιχνίδι, το Fictionaire το οποίο είναι στην ουσία ένα party game με ερωτήσεις ή με περίεργες λέξεις όπου οι παίκτες καλούνται να πείσουν τους άλλους για τη σωστά απάντηση / σωστό ορισμό της λέξης (για όσους το ξέρουν, κάτι παρόμοιο με το Balderdash).

Συνολικά το Fictionaire θα κυκλοφορήσει σε 4 διαφορετικές εκδόσεις. Το Classic Fictionaire θα είναι με ορισμούς περίεργων λέξεων, το Fool Science θα περιέχει ερωτήσεις γύρω από τα ασυνήθιστα της επιστήμης, το Tall Tales θα έχει να κάνει με περίεργες ιστορίες ενώ το Naturals όπως υποννοεί θα περιέχει ερωτήσεις γύρω από τη φύση και τον κόσμο γύρω μας.

Το περίεργο όμως δεν είναι αυτό. Το περίεργο είναι η συσκευασία που επέλεξε η εταιρεία για το εν λόγω παιχνίδι. Κάθε μία από τις 4 αυτές εκδόσεις θα κυκλοφορήσει σε ένα πακετάκι που το σχήμα του και το εξώφυλλο του θα θυμίζουν πακέτο τσιγάρων! Ο λόγος είναι καθαρά να τραβήξουν την προσοχή, ακόμα και να προκαλέσουν την αντίδραση μερικών. Έτσι θα γίνει ντόρος γύρω από το παιχνίδι και θα τραβήξει την προσοχή ακόμα περισσοτέρων αγοραστών. Όπως μαθαίνουμε από το boardgamenews ακόμα και το stand στο οποίο θα είναι τοποθετημένα τα παιχνίδια για πώληση, θα παραπέμπει κι αυτό σε τσιγάρα προς πώληση, αυξάνοντας έτσι την «ψευδαίσθηση».

Ομολογουμένως είναι μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα, αλλά μου κάνει εντύπωση που μια εταιρεία (ειδικά του επιπέδου της Days of Wonder) χρειάζεται να καταφεύγει σε τέτοια «κόλπα» για να πουλήσει τα παιχνίδια της. Ειδικά αν αυτό οδηγήσει και σε άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της, πουλώντας τα παιχνίδια τους σε συσκευασίες άλλων προϊόντων!

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο που μας έρχεται. Κάθε πακέτο θα περιέχει 120 κάρτες και η τιμή του θα είναι γύρω στα 10€.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Upcoming Games. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: