Παιχνίδια γύρω από το… κρασί! (Καλααά κρασιά!)

Οίνος ευφραίνει καρδία λένε αλλά μάλλον ευφραίνει και τους… boardgamers. Δεν ξέρω για ποιον λόγο αλλά τον τελευταίο καιρό το θέμα της παραγωγής κρασιού έγινε ξαφνικά πολύ δημοφιλές στο χώρο των επιτραπεζίων. Και αυτό γιατί τον άλλο μήνα, στην Εσσεν θα κυκλοφορήσει όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία (!!!) νέα επιτραπέζια παιχνίδια που το θέμα τους θα είναι η παραγωγή κρασιού.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Vinhos

Vihnos στα πορτογαλικά σημαίνει κρασί και εάν δεν το ξέρατε, η Πορτογαλία είναι μια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κρασιού στον κόσμο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν το νέο αυτό παιχνίδι από την (ιταλική!) εταιρεία What’s Your Game? σας βάζει στο ρόλο ενός Πορτογάλου οινο-παραγωγού και καλείστε να περάσετε από όλα τα σχετικά στάδια: Καλλιέργεια, ωρίμανση του κρασιού, επιλογή της καλύτερης ποικιλίας, πρόσληψη των καλύτερων οινολόγων, συμμετοχή σε ειδικές εκδηλώσεις κλπ. Στο παιχνίδι όλα αυτά μεταφράζονται σε Victory Points που προσπαθούν οι παίκτες να συλλέξουν με τον νικητή να είναι όποιος έχει συλλέξει τα περισσότερα!

Grand Cru

Το Grand Cru από την eggertspiele αν και έχει παρόμοιο θέμα επικεντρώνεται κυρίως στην επιχειρηματική πλευρά. Οι παίκτες αυτή την φορά καλούνται να ξεκινήσουν μια επιχείρηση γύρω από την παρασκευή κρασιού. Θα πρέπει να εντοπίσουν τις καλύτερες τοποθεσίες για αμπελώνες, να κάνουν έξυπνες επενδύσεις για τα χρήματα τους, να παρακολουθούν συνεχώς τα κελλάρια τους και διάφορα άλλα ώστε να γίνει κερδοφόρα η επιχείρηση του και να καταφέρουν να ξεπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει από την τράπεζα. Όταν το πετύχει κάποιος αυτό, τότε τελειώνει και το παιχνίδι και αυτός που έχει τα περισσότερα κέρδη είναι ο νικητής!

King’s Vineyard

To King’s Vineyard της Mayday Games μας μεταφέρει στο μεσαίωνα και σ’ ένα μεγάλο βασίλειο. Ο Βασιλιάς σκοπεύει να ορίσει έναν νέο υπεύθυνο (Master) για τον αμπελώνα του οπότε στρέφεται στους διάφορους μαθητευόμενους προσπαθώντας να δει ποιος από αυτούς ξέρει να καλλιεργεί καλύτερα τα αμπέλια. Για το λόγο αυτό, θα κάνει 3 τυχαίες επισκέψεις στους διάφορους αμπελώνες όπου και θα ελέγξει τα σταφύλια που καλλιεργούνται εκεί, βαθμολογώντας τα ανάλογα με το χρώμα τους, τη γλυκήτητα τους αλλά και το πόσο μεγάλες είναι οι ρίζες τους. Αν μείνει ικανοποιήμενος θα βραβεύσει τον καλλιεργητή με διάφορα δώρα όπως μπουκάλια και βαρέλια. Όποιος στο τέλος του παιχνιδιού έχει τα περισσότερα δώρα είναι και ο νικητής!

Και τα 3 παραπάνω παιχνίδια όπως φαίνεται από την περιγραφή τους ανήκουν στην κατηγορία των eurogames και ήδη οι οπαδοί τους τα περιμένουν πως και πως. Και στα 3 έχει δωθεί πολλή μεγάλη έμφαση στην εικονογράφηση και το artwork είναι πραγματικά πανέμορφο. Ακολουθώντας το link στο όνομα του κάθε παιχνιδιού θα βρεθείτε στη σελίδα του στο boardgamegeek όπου και θα μπορέσετε να πάρετε κι άλλες πληροφορίες αλλά και να δείτε εικόνες από αυτά.

Αναμένονται να κυκλοφορήσουν στο τέλος του Οκτωβρίου στην Essen.

Άντε, στην υγειά μας!

EDIT: Και ναι, 3 μέρες αφότου έκανα το ποστ αυτό, είδα ότι θα βγει στην Essen και τέταρτο (!!) παιχνίδι με το ίδιο θέμα! Θα λέγεται Toscana και μπορείτε να δείτε περί τίνος πρόκειται εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: