Marvel Superstars TCG από την Upper Deck

Τον τελευταίο καιρό έχουν συμβεί πολλά με την Upper Deck. Πριν ενάμιση χρόνο περίπου (Δεκέμβριο του 2008) έχασε τα δικαιώματα της διανομής του Yu-Gi-Oh στην Αμερική και κατέληξε στα δικαστήρια με την Konami με την κατηγορία ότι πλαστογραφούσε κάρτες του παιχνιδιού (μια δίκη που έληξε τον Ιανουάριο που μας πέρασε με την Konami να κερδίζει και την Upper Deck να αποδέχεται τις κατηγορίες). Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με την Blizzard (λογικά ως συνέπεια της προηγούμενης δίκης) και κατά συνέπεια το ότι θα σταματούσε να βγάζει τα World of Warcraft CCG και World of Warcraft CMG. Σε διάστημα ενός χρόνου λοιπόν, έχασε τις 2 μεγαλύτερες πηγές εσόδων της, γεγονός που φάνηκε έντονα όταν πριν από ένα μήνα αναγκάστηκε να απολύσει μεγάλο αριθμό εργαζομένων της.

Προσωπικά είχα την απορία, τι θα έκανε πλέον η εταιρεία αυτή. Το μόνο που έβλεπα να εξακολουθεί να παράγει ήταν κάρτες με αθλητές, από αυτές που είναι αρκετά διαδεδομένες στην Αμερική. Σήμερα λοιπόν, έμαθα κατά τύχη ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι του 2009 ένα νέο collectible παιχνίδι βασισμένο στους γνωστούς ήρωες της Marvel!

Το παιχνίδι θα λέγεται Marvel Superstars και χαρακτηρίζεται TCG ( = Trading Card Game, συνώνυμο του CCG = Collectible Card Game). Σε αντίθεση με όλα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν, βασισμένα σε αυτούς τους ήρωες (συμπεριλαμβανομένου και του Vs System της ίδιας εταιρείας), δε θα χρησιμοποιεί σχέδια στις κάρτες, αλλά φωτογραφίες από όλες τις πρόσφατες ταινίες της Marvel. Πιο συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιεί υλικό από τις ταινίες X-Men, Blade, Hulk, Daredevil, Elektra, Fantastic Four, Ghost Rider, Iron Man και Punisher. H μόνες που λείπουν είναι οι ταινίες με τον Spiderman αλλά είχαν δηλώσει ότι το παλεύουν να πάρουν τα δικαιώματα και γι’ αυτές.

To παιχνίδι ήταν αρχικά να κυκλοφορήσει τον προηγούμενο μήνα. Αυτό όμως δεν έγινε και χτες βγήκε μια ανακοίνωση που έλεγε ότι η εταιρεία αποφάσισε να μετακινήσει την κυκλοφορία του παιχνιδιού για τον Οκτώβριο, έχοντας ως σκοπό να εκμεταλλευτεί τη χριστουγεννιάτικη κίνηση. Το πρώτο προϊόν που θα κυκλοφορήσει θα είναι ένα 2-player starter που θα περιέχει μέσα 2 έτοιμα 30άρια deck. Το ένα θα είναι γύρω από τον Iron Man και το άλλο σύμφωνα με κάποιες δηλώσεις γύρω από τον Wolverine. Υπολόγιζαν να κυκλοφορήσουν και starters με αφορμή την ταινία Iron Man 2 αλλά τώρα που ανέβαλαν την κυκλοφορία δεν ξέρω αν θα ισχύσει αυτό.

Μετά τα starters θα ακολουθήσει και ένα κανονικό σετ των 262 καρτών το οποίο θα πωλείται σε boosters των 20 καρτών το καθένα. Όπως και στα περισσότερα collectible παιχνίδια, έτσι κι εδώ θα υπάρχει rarity στις κάρτες (σπανιότητα) και το κάθε booster θα περιέχει 1 rare, 4 uncommon και 13 common (οι άλλες 2 θα είναι 1 Leader και 1 City, κάρτες που θα είναι λίγο πολύ fixed – κάτι σαν τις lands στο Magic).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από μια συνέντευξη που είχε δώσει τον Αύγουστο ένας υπεύθυνος της εταιρείας και ο οποίος απαντά αρκετές ερωτήσεις ξεκαθαρίζοντας έτσι πολλά πράγματα. Επίσης πάρα πολλά στοιχεία για το παιχνίδι θα βρείτε και στην επίσημη του ιστοσελίδα, στο www.playmarvel.com/TCG

Εν αναμονή λοιπόν του νέου εγχειρήματος της Upper Deck. Ας ελπίσουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα με αυτό το παιχνίδι και να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος!

Αναρτήθηκε στις Νέα, Upcoming Games. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε